Píše sa rok
2005. Súrodenci
Ingrid Adamčiaková a Miroslav Proč uvažujú o zmene v ich aktuálnych podnikateľských aktivitách. Miroslav s manželkou prevádzkujú útulný penzión Villa Svorad v obci Prosiek neďaleko vstupu do Prosieckej doliny. Ingrid s rodinou vedie malé dedinské potraviny, no doplácajú na konkurenciu okolitých supermarketov. Jedného dňa sa k nim dostala možnosť získať zaujímavý pozemok v Liptovskom Trnovci, ktorý bol práve v tej dobe na predaj. To ešte netušili, že sa tu zrodí príbeh pivný wellness.
Súrodenci si teda sadli za jeden stôl a začali uvažovať nad výstavbou reštaurácie. Nešlo o náhodu, celá rodina má korene v gastronómii a hotelierstve. Ich rodičia pracovali celý život v hoteloch a obaja vyrastali od útleho detstva v tomto prostredí. “Lokalita pozemku sa nám hneď zapáčila. Zacítili sme v tom určitý príbeh. Išlo o priestory priamo pri hlavnej ceste, pozitívum sme videli aj v blízkosti Tatralandie a autokempingu. Mne sa to pozdávalo od začiatku,” hovorí Miroslav. Trochu skeptickejšia však bola Ingrid, no situácia v jej biznise ju nútila uvažovať nad zmenou. „Mne sa suma za pozemok zdala vysoká, no vývoj situácie v našich potravinách nebol pozitívny a dlhodobo udržateľný v zelených číslach.
Netrvalo dlho a súrodenci našli spoločnú reč a hlavne sa zhodli na dlhodobej vízii spoločného podnikateľského projektu. Tu niekde sa začal príbeh pivný wellness, ku ktorému bolo ale stále ďaleko. Začali tak jednať o kúpe pozemku, s architektom prerokovali konkrétny stavebný projekt a v banke sa snažili získať úver. Časy však na Slovensku neboli pozitívne naklonené pre podnikanie, preto museli vykonať množstvo prác aj svojpomocne.
28.2.2006 bola otvorená ich spoločná Pizza Nay v Liptovskom Trnovci.
Práve v tento deň sa začal náš boj a príbeh v gastronómii. Hľadanie najlepších surovín za rozumnú cenu, vyšperkovanie prvotných receptov, ustálenie personálu, zvládnutie obdobia mimo sezóny...Žiaden úspech nezačína bez potu, obáv či menších sklamaní.
Pizzeria nás však naučila veľmi veľa základných vecí, bez ktorých sa nezaobíde žiaden úspešný podnikateľ. Postupne sme sa dozvedeli, ako spraviť podnik efektívny a založený na jednotnom systéme, ktorý sme budovali roky. Koncept prevádzky je od začiatku budovaný na systéme fast-food. Našim cieľom nie je byť tuctovou talianskou reštauráciou s drahým a nezrozumiteľným menu.
Kladieme dôraz na jednoduchosť, rýchlosť a kvalitu presne tak, ako sa tým môže pochváliť aj Rybáreň na Háku, či pivný wellness.
Ako každá úspešná prevádzka, aj tá naša je postavená na ľuďoch. Už od roku 2007 spolupracujeme so šikovným a stále inovatívnym kuchárom
Lubomírom Funiakom, ktorému vďačíme za mnohé inovácie a maximálne svedomitý prístup k práci. Za tie roky sme si vybudovali úzke väzby a patrí do našej rodiny.